A A A

Ziua ușilor Deschise

13 Octombrie 2022 | 54

Ziua Ușilor Deschise în cadrul judecătoriei Drochia

           Marți, 25 octombrie 2022, începând cu orele 09.00, Judecătoria Drochia, cu prilejul Zilei Europene a Justiției Civile organizează ”Ziua ușilor deschise”.

            Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită în jurul datei de 25 octombrie a fiecărui an. Aceasta are ca scop de a aduce justiția mai aproape de cetăţeni, pentru a-i informa cu privire la drepturile lor și pentru a promova activitatea Comisiei Europene și a Consiliului Europei în domeniul justiției civile .În acest context, ziua de 25 octombrie, reprezintă o oportunitate pentru sistemele judiciare de a-şi face cunoscută activitatea, cu plusurile şi minusurile acesteia, şi un bun prilej pentru cetăţeni de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare şi a modului cum se desfăşoară procedurile judiciare.

           Cu acest prilej Judecătoria Drochia adresează invitaţie elevilor, studenţilor, reprezentanţilor societăţii civile şi tuturor celor interesaţi să cunoască activitatea instituţiei noastre, de a reaminti că justiţia este pentru cetățeni un serviciu public transparent, care le dă posibilitatea de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.

            Сu ocazia marcării Zilei Europene a Justiției Civile cît și în scopul de a crește gradul de cunoaștere și claritate a procedurilor judiciare, în așa fel încât acestea să fie pe deplin accesibile fiecărui cetățean în parte.

 

Președintele Judecătoriei Drochia   Vasile Nogai